24 Temmuz 2009 Cuma

Güzel İnsan Tomas Zapotocny


Çek Cumhuriyeti'nde yılın savunma oyuncusu seçildi,Udinese'de gayet iyi bir performans ortaya koydu,Beşiktaş'ta Sivok ile iyi bir ikili oluşturdu,Sivok sakatlanınca yanında oynayan Gökhan Zan'ın açıklarını kapatmak için canını dişine taktı.Fabian Ernst'in transferiyle 6 yabancı sınırlaması dolayısıyla yedeğe çekildi,çıtını çıkarmayıp her golde ve galibiyette çılgınlar gibi sevindi.Ender oynama şansı bulduğu ligin ikinci yarısında performansı yine vasatın üstündeydi.Her defasında Beşiktaş'ı sevdiğini ve bu takımın bir parçası olmaktan gurur duyduğunu söyledi.Sezon sonu şampiyonluk kutlamalarındaki müthiş coşkusu ve sempatik hareketleriyle herkesin takdirini kazandı.

Peki sonuç ne oldu?Sezon biter bitmez gönderilecekler listesinde adı geçmeye başladı.Şaka mı bu derken gerçek olduğu anlaşıldı.Kasımpaşa ile anlaşamadı,İspanya kampına götürülmedi ve şimdi eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın takımı Bursaspor'la kiralık olarak anlaşmak üzere.Sessiz sedasız,hiç mızmızlanmadan,efendiliğini hiç bozmadan...

Umarım hangi takıma giderse gitsin başarılı olur ve daha da büyük takımlara yolu düşer.Gerek futbolculuğuyla,gerekse karakteriyle bunu sonuna kadar hak ediyor Zapo;rahmetli Vedat Okyar'ın deyişiyle Türkiye'de görmeye alışık olmadığımız kadar 'güzel insan'.Biraz fazla duygusal oldu farkındayım ama birçok futbolseverin benimle hemfikir olduğuna eminim.Başarılar Zapo,herşey gönlünce olsun.

1 yorum:

  1. Türkiye'de her zaman olduğu gibi kötü futbolculara gereğinden fazla değer veriliyor ve böyle iyi futbolculara da hakettikleri değer verilmiyor.
    *----*
    Yeni blogun hayırlı olsun kuzen :)

    YanıtlaSil